Hallo,

Na een jarenlange praktijk als diabetologe werd het mij duidelijk dat #koohydraatbewust eten moeilijk is niet alleen voor mensen met #diabetes maar ook voor #Horeca en iedereen die gezond wil eten.

Overweldigd door “hype” en “super food” producten, “diëten”, misleid door producenten, slogans en BV’s werd warenkennis en kennis omtrent gezond koken voor velen schijnbaar onbereikbaar.

Ondanks de alarmsignalen, de persoonlijke contacten bleef de interesse bij onze #ministerie’s van gezondheid en welzijn, verenigingen e.a. minimaal.

Waarom dan zelf geen platform oprichten, waarop mensen al dan niet met diabetes, horeca, producenten ideeën kunnen uitwisselen, waarop horeca-zaken met hun #chefs en producenten die koolhydraatbewust werken gesteund worden, promotie krijgen?

ZUCSU en haar suikerklontjes werd 5 jaar gelden geboren “ZUCker-ZUCchero-SUiker-SUcre-SUgar” en het lijkt mij het moment om onze blogsite te starten.

Voor mij is het een hele nieuwe wereld, nog nooit geblogd en wat mij beschreven werd als simpel lijkt mij zeer gecompliceerd. Mogelijks zullen enkele of meerdere redactionele punten je irriteren, maar ik ben een goede leerling – laat mij weten waar het schoentje niet past.

Heden stort ik mij in een nieuwe boeiende wereld. Wij zullen zien waar wij uiteindelijk terecht komen. (moeilijk gaat ook!)

Mijn doelstelling :

  1. Aandacht voor een gezonde voeding zonder hype’s en superfood’s, met minimaal toegevoegde suikers maar bewust van het koolhydraten content.
  2. Een warenkennis waarbij je alles op één plaats vinden kan, en niet urenlang op de website surfen moet.
  3. Aandacht voor kwaliteit ipv. kwantiteit.
  4. Een platform waar Horecazaken en producenten die koolhydraat-bewust en gezond werken zich kunnen profileren.
  5. Dat gezond koken thuis en op reis en uit eten gaan kan, mits kennis van het content en het product.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.